Zviditeľnite svoj pracovný inzerát

Zviditeľnite svoj pracovný inzerát

10.02.2022

Pridanie inzerátu do ponuky inzertných portálov nie je všetko. Musíte byť vynaliezavý ale aj trpezlivý. Ako zamestnávateľ, čo nutne hľadá brigádnikov, tlačí vás čas i povinnosti, si to nemôžete dovoliť. Aby váš inzerát nezapadol prachom v celom liste iných popnúk, vyskúšajte toto.

 

Ak sa vám doteraz ešte neozval ani jeden brigádnik, alebo je množstvo životopisov vo vašej e-mailovej schránke na bode mrazu, možno budete potrebovať pomoc. Najprv si preberieme niekoľko základných bodov

 

Nadpis

Prvý dojem inzerát tvorí pomocou nadpisu. Nie je nutné ho nijako prepĺňať súvetiami alebo prikrášľovať. Držte sa skôr jednoduchosti a buďte stručný. Napíšte, akú pozíciu ponúkate a trochu ju priblížte. (Príklad: Hľadáme upratovačku na víkendy).

 

Popis práce

Na začiatok môžete povedať niečo o svojej firme. Moc sa však nerozpisujte. Venujte viac priestoru opisu práce a jej náplne. Spomeňte pritom, v čom vám bude brigádnik pomáhať

Opäť sa sústreďte iba na tie najdôležitejšie veci a detaily vypustite. Ostatok môžete vysvetliť brigádnikovi aj na pohovore. 

 

Miesto brigády

V inzeráte nemôžete zabudnúť uviesť v akej krajine a meste sa bude práca vykonávať. Jednak to napomáha v dôveryhodnosti ale tiež to pomôže brigádnikom pri rozhodovaní. Budú musieť zvážiť cestovanie a prostriedky s tým spojené. 

 

Požiadavky na brigádnika 

Pravdepodobne, máte už predom víziu o tom, ako by mal váš brigádnik vyzerať. Každá práca si vyžaduje niečo iné: kominkačné schopnosti, ovládanie cudzieho jazyka, prácu v tíme, samostatnosť, PC zručnosti a pod. Sústreďte sa na nevyhnutné znalosti, schopnosti a zručnosti, ktoré si samotná pozícia vyžaduje.  

Vyhnite sa úplnemu škatuľkovaniu a nechajte dvere otvorené. Týmto spôsobom obdržíte viacero reakcií. 

 

Brigádnická vyplata

Výplatu brigádniku nezanedbávajte. Lepšie je, ak záujemca o brigádu uvidí sumu ihneď napísanú. Sám si zváži, či sa mu práca oplatí. Neklamte a do inzerátu neudávajte nesplniteľné sumy. 

 

Napísanie dobrého a úplného inzerátu nie je všetko. Najlepší spôsob akým ho dokážete zviditeľniť je jeho pridanie na inzertný portál. Takéto portály majú overené, že sa k nim uchádzači o brigády vracajú. 

 

Taktiež vám môžu pomôcť ich služby, ktoré sú stavané presne pre účely zviditeľnenia a naberania dôveryhodnosti u brigádnikov.