Vybuduj si spoľahlivý a efektívny tím

Vybuduj si spoľahlivý a efektívny tím

04.12.2019

Ako vychádzať s ľuďmi v tímovej práci? Prečo je vlastne tímová práca tak obľúbená? Našli sme pre teba niekoľko typov a pozitív, ktoré skupinové práce do kolektívu prinášajú.

V skupinách sa snažíme pracovať celé roky.  Začína to napríklad základnou školou a naďalej to pokračuje až do dospelosti. V mnohých prácach sa prosto nevyhneš spolupráci. Sú ľudia, ktorým to naplno vyhovuje. Práca v tíme má predsa mnoho výhod.

 

  • Rýchla spätná väzba
  • Podporuje kreativitu
  • Dáva priestor pre učenie
  • Zlepšuje vzťahy

 

Aby sme nezabudli na najpodstatnejšiu vec – líder tímu. Tím je zmes tých najschopnejších ľudí, ktorí dokážu svoju prácu robiť zodpovedne a tak ako sa má. V každom prípade, každú skupinu musí niekto organizovať a korigovať.

Líder by mal byť skúsený a sebavedomý, nemôžeš však zabúdať, že práca s ľuďmi vyžaduje aj ľudskosť a chápavosť. Dôležitosť lídra nezávisí iba od jeho postavenia, neznamená to, že musí byť nad nimi. Skutočne dobrý líder je schopný zaradiť sa do tímu a spolupracovať a motivovať. Všetka energia, akú líder investuje do kolektívu, sa neskôr odzrkadlí.

 

Typy pre lepšie fungovanie:

Ak sa tím začne spúšťať a je ich výkon je viditeľne iný, je treba problém vypátrať a konfrontovať celú skupinu. Preto aby sa väčšie konflikty eliminovali, je treba zabezpečiť prostredie.

Prvým krokov je hlavne správny výber zamestnancov. Pre tvoj tím sa nemusí hodiť úplne každý uchádzač. Svoj tím musíš dobre poznať, odhadnúť atmosféru a povahy, podľa toho následne tím možno doplniť.

 

Druhou vecou je porozumenie a pochopenie zadania. Naozaj, nie každý si vie byť istý tým, čo sa od neho vyžaduje a na čom vlastne je. Dostatočná, priama a možno niekedy detailnejšia diskusia nie je od veci. Hlavne to rieš hneď na začiatku, aby ste sa ako skupina vyhli druhotným problémom.

 

Keď sme pri komunikácii, slušná konverzácia je presne to, čo sa patrí. Rešpektuj a počúvaj svojho kolegu. Nie je to rada iba pre tímové práce, ale aj pre bežných zamestnancov. Aby skupina ľudí pokope fungovala tak ako má, je treba prijímať, ako aj dávať.

 

Každý tým by mal spĺňať isté očakávanie. Ako sme už načrtli v prvom odstavci, je potrebné vytvorenie základu kolektívu. Je to síce aj o charaktere, ale hlavné sú stále profesijne kvality, teda je potrebné vyberať zamestnancov hlavne na tomto základe.

Nezabúdaj na to, že si v tíme! Žiadne rozhodnutia alebo zmeny nemôžu nastať bez prediskutovania s kolegami.