Sú pre teba pracovné vzťahy tabu? Vieme ti pomôcť

Sú pre teba pracovné vzťahy tabu? Vieme ti pomôcť

21.08.2019

 

 

Najprv je dôležité vedieť, ktoré hlavné veci spĺňať. Nejde to iba tak samé od seba. Ak sa svojím kolegom nezapáčiš, alebo ak si ich nejako rozhneváš, vieš ako to napokon môže skončiť. Preto sa drž nasledujúcich bodov, ktoré ti pomôžu ako zlepšiť a udržať si vzťahy na pracovisku.

 

Komunikuj s nimi!

Aj keď ide iba o komunikáciu zo zdvorilosti, trochu úsmevu nezaškodí nikomu. Hlavne sa pred nikým neukrývaj a nevytváraj zbytočné bariéry. Nauč sa vravieť ďakujem a prepáč, priamo rieši spory či nejasnosti a uvidíš, ako ťa budú ľudia brať. 

 

Pomôž, ak potrebujú

Aj tebe sa určite neraz prihodilo, že si potreboval pomocnú ruku. Žiadať sa ti nechcelo alebo si sa hanbil? Buď ty ten poklad, ktorý rád pomôže. Pokiaľ vidíš, že niekto nestíha alebo sa s niečím trápi, opýtaj sa, či nechce pomôcť. Raz sa ti to vráti.

 

Kamaráťte sa

Je super spoznať niekoho podobného tebe práve na pracovisku. Každému padne si po práci odskočiť na drink a porozprávať sa s blízkou osobou. Je to každého sen, spoznať svojho kamaráta práve tam, kde tráviš polovicu svojho dňa.

 

Stále ste kolegovia

Aj napriek vášmu kamarátstvu, práca je práca a ciele sa musia plniť. Preto je podstatné poznať svoje medze, ak sa chcete zabávať v práci. Sem-tam prehodiť slovo a zasmiať sa ešte nie je tak zlé. Dávaj si pozor najmä na nevhodné vtipy či ohováranie. Práca s kamarátmi je úžasná, no odporúča sa udržiavať určitú profesionalitu. 

 

Ak sa vám zdá, že váš kolektív nedrží pokope tak ako by mal, skúste navrhnúť teambuilding. Je to jedna z metód, ktoré sú prospešné nie len pre fungovanie a dobré vzťahy medzi zamestnancami , ale aj ich výkone. Každému sa lepšie pracuje v kolektíve, s ktorým je oboznámený.