Spôsobuje Vám tetovanie problémy v práci?

Spôsobuje Vám tetovanie problémy v práci?

22.06.2023

Tetovanie v minulosti vzniklo na ďalekom východe a bolo veľmi rozšírené v krajinách ako Japonsko, Čína a Filipíny.

 

Postupom času však upadlo do zabudnutia a neskôr sa začalo spájať s kriminalitou a považovalo sa za známku nečestnej minulosti, čo viedlo k jeho celkovému zavrhnutiu a netolerancii zo strany spoločnosti.

 

Dnes stále existujú predsudky voči tetovaniam, najmä na pracovisku. Mnohí zamestnávatelia považujú tetovanie za prejav neprofesionality a môže to celkovo ovplyvniť ich rozhodovanie pri výbere zamestnanca, zväčša najmä ak je tetovanie viditeľné.

Zamestnanci často musia skrývať svoje tetovania, či už pracujú vo verejnej správe, zdravotníctve alebo iných odvetviach. Toto predsudky sú pozostatkom histórie, ktoré bránia mnohým kvalifikovaným jednotlivcom získať alebo si udržať zamestnanie len kvôli ich tetovaniam.

 

Avšak tetovanie v súčasnosti vyjadruje formu umenia, náboženského presvedčenia alebo osobného významu. Napriek tomu budú predsudky voči tetovaniu pretrvávať ešte niekoľko generácií, kým sa úplne neodstránia zo spoločenského a zamestnaneckého povedomia.

 

V závere je dôležité si uvedomiť, že nemôžeme hodnotiť človeka podľa jeho zovňajšku. Tetovanie samo o sebe neznamená, že je niekto nebezpečný alebo zlý pracovník. Individuálna prezentácia je otázkou osobnej identity. Avšak, ak sú tetovania nevhodného charakteru, nemali by sme ich tolerovať v žiadnom ohľade.