Spoj počas leta príjemné s užitočným

Spoj počas leta príjemné s užitočným

19.07.2019

 V lete sa naskytuje veľký priestor pre mladých šikovných ľudí, ktorí sa neboja práce. Festivaly sú skvelá šanca, ako sa zabaviť a popritom aj zarobiť. Pokiaľ sa tam chystáš pracovať, je dobré vedieť pár dôležitých vecí.

 Práca na festivale vie byť veľmi dobrá skúsenosť a navyše aj prijemná forma strávenia svojich prázdnin. Ak sa chystáš pracovať na festival prvýkrát, radi ti poradíme, aký je postup a na čo sa pripraviť. 

 

Dôležitá je najmä registrácia a zaplatenie zálohy. Miesta bývajú rýchlo obsadené a tým pádom ti neostáva veľa času. Čím skôr, tým lepšie. K úplnej registrácii je treba zaplatiť zálohu. Platí to v prípade brigádnikov, ale aj dobrovoľníkov. 

 

Pokiaľ si svoju registráciu úspešne dokončil, na festival sa budeš musieť dostaviť o niečo skôr, než všetci návštevníci. V tento prvý deň prebieha rozdelenie úloh a skupiniek. Brigádnická práca môže byť rôzna, napríklad v nápojových centrách, na parkovisku alebo zbieranie odpadkov. Ak si nespôsobil žiadne škody, záloha sa ti vráti po ukončení festivalu.

 

Strava je zaručená na 1x do dňa, po zbytok dňa si musíš jedlo zariadiť sám. Na prespanie je pre brigádnikov a dobrovoľníkov vymedzený priestor v rámci areálu, kde si môžeš zložiť stan. Stan si však musíš priniesť svoj vlastný. 

 

Rozvrh sa zadáva ešte v prví deň a od neho sa ti napokon bude odvodzovať celá výplata. No nemaj strach, práce sú rozdelené tak, aby si mal čas sa vyspať alebo si odbehnúť na koncert.

 

Nezabudni doma svoju partiu a úsmev. Festivaly sú miesta plné zážitkov a zábavy, ktoré môžete zažit aj ako brigádnik, či dobrovoľník.