Privyrob si počas školy

Privyrob si počas školy

03.10.2022

Niekomu prosto vreckové počas školy nestačí. Miesto toho, aby si prosil rodičov o zvýšenie, prečo nezačať s brigádou? Brigáda ti pomôže sa aspoň málo osamostatniť, prinesie ti nové pracovné skúsenosti, vhodné do životopisu a tiež nové zručnosti a vedomosti. 

 

Zlá brigáda neexistuje. Každá má čo človeku dať a naučiť ho niečo nové. Nedá sa povedať, že je dobrá iba pre výplatu, pre mnohých mladých ľudí je to prvý krok do sveta dospelých. 

 

Kedy môžeš začať brigádovať?

Ten, kto chce brigádovať musí mať aspoň 16 rokov a mať za sebou ukončenú 10-ročnú školskú dochádzku. 

Študenti vo veku 14 alebo 15 rokov si musia počkať. Môžu sa však zúčastniť rôznych ľahkých prác, napríklad na športových alebo umeleckých podujatiach. 

 

Ako si nájsť brigádu? 

Brigádu môžeš hľadať rôznymi spôsobmi. Choď von, do mesta alebo obchodného domu a skús hľadať prevádzky, reštaurácie alebo obchodíky, kde hľadajú výpomoc. Druhým spôsobom je opýtať sa svojich kamarátov, kde brigádujú a možno sa k nim budeš môcť pridať. 

 

Najspoľahlivejšou a najjednoduchšou cestou, ako si nájsť brigádu je preskúmať internet. Na rôznych weboch a dokonca aj sociálnych sieťach nájde kopec inzerátov. Ale aby si mal pocit bezpečia a dôvery navštív inzertné portály.

 

Brigada.sk má dlhoročné skúsenosti s inzerovaním prác pre brigádnikov. Hľadanie si vieš jednoducho prispôsobiť, zadať si, kde by sa mala nachádzať, akú výšku mzdy si predstavuješ a samozrejme, v akej profesii by si sa chcel pohybovať.