Práce, o ktorých si ešte nepočul!

Práce, o ktorých si ešte nepočul!

02.09.2020

Niekoho prosto nebaví obyčajná práca a potrebujú niečo extra a to tieto práce naozaj sú! Nerobí ich len tak niekto a jeden z dôvodov je, že o nich mnoho ľudí ani nevie.

Hippoterapeut

Je známe, že psy a mačky ako najviac populárny domáci miláčikovia majú terapeutické účinky pre ľudí – či už osamelých alebo zdravotne postihnutých. Rovnako tak môžu byť terapeutické aj kone. Avšak nejde ani o ich hrivu, ani o ich silu – ale o ich chôdzu. Keďže má kôň trojdimenzionálnu chôdzu veľmi sa podobá tej ľudskej. Ľuďom, ktorí trpia skoliózou alebo autizmom, táto terapia veľmi pomáha. Takže ak máš vzťah ku koňom a rád pomáhaš iným, je fajn sa pozrieť aj na takúto prácu.

 

Opatrovateľ pánd

Ostaneme ešte pri zvieratách – čo takto pandy? Na Slovensku to síce nie je možné, ale v Číne je možné sa zamestnať ako opatrovateľ malých pánd. Zdá sa to byť veľmi jednoduché, avšak je potrebné mať mnoho vedomostí o pandách a tiež im zasvätiť každý deň v roku. Stojí to za to?

 

Profesionálna družička

Ten kto nemá veľa kamarátov, alebo len žiadnemu neverí, že to zvládne, môže si najať profesionálnu družičku. Chcela by si pracovať ako družička?

 

Stylista jedál

Rovnako ako modelky alebo herci, musí aj jedlo vyzerať dobre – na to je tu stylista jedál. Pre natáčanie filmov, seriálov a reklám je veľmi potrebný. Jedlo z obrazoviek musí vyzerať chutne, presne tak ako si to režisér predstavuje. Niektoré scény z filmov však trvá natočiť aj celý deň, v tomto prípade je s jedlom veľmi ťažké spolupracovať. Vtedy musí stylista z rukáva vytiahnuť špeciálne triky. Vedel si, že mnohé z toho, čo vidíš v reklamách ani nie je jedlo?

 

OSHIYA

Chodievaš do práce verejnou dopravou? Asi dobre vieš, čo to býva v poobedňajších hodinách. Predstav si túto tlačenicu v Číne. Áno, presne preto vzniklo zamestnania ako oshiya. Oshiya má za úlohu dohliadať na to, aby nikto nevytŕčal z vlaku, takže vlastne napcháva ľudí do vlaku. Toto zamestnanie funguje v Číne ako aj v Španielsku. Kedysi existovalo aj vo Frankfurte a New Yorku.

 

Zaujali ťa tieto zamestnania? Navštív Brigada.sk a prečítaj si celý článok.