Najvhodnejšia brigáda počas strednej alebo výšky

Najvhodnejšia brigáda počas strednej alebo výšky

02.05.2023

Študenti, či už na strednej alebo vysokej škole, môžu mať občas problém nájsť si čas na prácu popri školských povinnostiach. 

Avšak, existuje množstvo brigád, ktoré nevyžadujú veľa voľného času, ale sú dostatočne finančne atraktívne a umožňujú študentom získať užitočné pracovné skúsenosti a náhľad do rôznych oblastí.

 

Ak hľadáte brigádu, prvým miestom kde odporúčame hľadať sú školské a univerzitné platformy. Tam nájdete množstvo pracovných ponúk v oblasti, ktorú študujete a môžete v danom odbore získať prax.

Ďalšou alternatívou sú webové stránky, ktoré ponúkajú širokú škálu pracovných pozícií v rôznych oblastiach.

 

Pre tých, ktorí sa chcú vydať do zahraničia a získať prax v inom kultúrnom a jazykovom prostredí, Erasmus stáže sú skvelou voľbou. Okrem toho, že si môžete užiť zahraničné zážitky, môžete získať grant na pokrytie vašich nákladov.

 

Ak chcete zlepšiť svoj životopis a získať skúsenosti v oblasti, ktorú študujete, odporúčame brigádu v odbore. Väčšie množstvo pracovných skúseností môže zvýšiť vašu šancu na úspešné získanie zamestnania v budúcnosti.

 

Najbežnejšie oblasti, v ktorých študenti brigádujú, sú gastro priemysel, administratíva a práca v kancelárii, hotelierstvo a cestovný ruch, informačné technológie, distribúcia a rozvoz a mnohé ďalšie. 

Ak máte certifikáty z rôznych kurzov, môžete získať zaujímavú brigádu aj v oblasti informačných technológií, kde často môžete pracovať z domu a zefektívniť tak svoje štúdium.