Najlepšie povolania na svete

Najlepšie povolania na svete

12.05.2023

Mnohí z nás majú obavy zo stereotypnej práce, ktorú budú vykonávať až do staroby. No zároveň túžime po práci, ktorá nás uživí a zabezpečí nás a našu rodinu. 

Pri výbere zamestnania si stanovujeme určité kritériá a hodnotové priority. No hodnoty sa môžu líšiť. Ak patríte medzi tých, ktorí nechcú vykonávať tú istú prácu celý život alebo hľadáte originálny spôsob, ako sa uživiť, môžete práve teraz objaviť prácu vašich snov. Tu je niekoľko zaujímavých možností:

 

  1.  Testovač vína

Ak radi pridávate príspevky na sociálne siete a zároveň si radi vychutnávate skvelé víno, táto práca vám umožní oboje. Výhodou je možnosť cestovania, objavovania nových kultúr a samozrejme, ochutnávania vynikajúcich vín. Ak máte viac ako 18 rokov a ste vášnivými milovníkmi vína, možno práve teraz objavíte svoju vysnívanú prácu. Okrem toho, že si môžete v tejto práci zarobiť tisíce dolárov mesačne, nemusíte sa starať ani o ubytovanie.

 

  1. Ochutnávač sladkostí

Staňte sa profesionálnym degustátorom sladkostí. Znie to ako sen, v ktorom ochutnávate rozličné dobroty a dokonca testujete aj tie, ktoré sú ešte len vo vývoji. Táto práca vám nielen umožní zažiť chuťové potešenie, ale si aj slušne zarobiť. Na tejto pozícii si môžete zarobiť až 55 € za hodinu degustácie, čo vám za týždeň môže vynesť až 2 200 €.

 

  1. Testovač tobogánov

Ak máte radi cestovanie a trávite veľa času vo vode a exotických destináciách, môžete sa stať testerom tobogánov. Testovaniu tobogánov podlieha ich výška, rýchlosť a dokonca aj zábavnosť. V tejto vysnívanej práci si môže testovač vychutnať rôzne exotické destinácie, rôznorodé tobogány a zarobiť si až 34 000 € za 6 mesiacov.

 

  1. Správca súkromného ostrova

Pravdepodobne najlepšou prácou na svete je byť správcom súkromného ostrova. Život v nádhernej vile s bazénom na súkromnom ostrove znie ako sen. Navyše, táto práca je dobre platená, suma sa môže vyšplhať až na 100 000 dolárov. Samozrejme, práca so sebou prináša veľkú zodpovednosť, ale kto by nechcel mať celý ostrov len pre seba?

 

  1. Testovač luxusných postelí

Ak by sme sa ľudí opýtali, za akú činnosť by chceli dostávať peniaze, odpoveď by určite bola "spánok". A práve to je úlohou testovača luxusných postelí. Pomáha firmám vylepšovať kvalitu a pohodlie postelí tým, že v nich spí. Za túto vysnívanú prácu si testovač môže mesačne zarobiť až 1000 libier.

Práca nemusí byť vždy stereotypná a nudná. Každý z nás by mal mať možnosť robiť to, čo ho baví a napĺňa. Nie vždy ide o tradičné a bežné zamestnanie, ale práve o zábavu. Ak vás niektorá z týchto ponúk zaujala, určite ju vyskúšajte. Nezabudnite si vytvoriť moderný životopis a odoslať ho.