Máš problém obliecť sa na pohovor? Prečítaj si náš článok.

 Máš problém obliecť sa na pohovor? Prečítaj si náš článok.

13.08.2019

 Zajtra ťa čaká pohovor a máš vážny problém vybať si oblečenie? Radi ti poradíme a dáme pár tipov.

Celý deň stresuješ, chystáš sa a aj tak nevieš, čo je vhodné si obliecť? Tvor prvý pohovor so zamestnávateľom môže byť veľký stres. Sme tu pre teba a práve preto sme si nachystali pár rád. Aj muži majú možnosť sa oboznámiť o správnom outfite na pohovor.

 

V prvom rade daj pozor na voľbu farieb. Neodporúčajú sa príliš žiarivé. Daj skôr na neutrálne alebo zemité. Samozrejme, ak je tvoj outfit jednoduchší, farebný detail nezaškodí. 

Chápeme, že si asi nervózny, ale voňavka alebo deodorant to nespraví. Nepreháňaj to s vôňami!

Doplň outfit o doplnky, pozor však na veľké pracky na opasku alebo do očí bijúce hodinky, či retiazky. Ak máš nejaké piercigny, nechaj ich radšej doma. 

 

Toto urob a nič nepokazíš:

  • experimenty s košeľami sú určite povolené, rovnako ako aj pri ženských outfitoch. Pre mužov je toho tiež veľa na výber. Podstatné je to neprehnať s farbami a vzormi. 

  • vrstvenie je taktiež vhodný spôsob ako sa obliecť. Košeľa, vesta alebo svetrík. Celé to môžeš doplniť o kravatu alebo motýlika.

  • Oblek je vrchol formálnosti. Ak vieš o tom, že tvoj zamestnávateľ požaduje takýto spôsob prezentovania, zvoľ hlavne ten, čo ti najlepšie sedí. To isté sa týka aj farby.

 

Podstatné je, aby si sa v svojom outfite cítil pohodlne. Pokiaľ bude z tvojho outfitu vyžarovať sebaistota, bude aj pre teba ľahšie ukľudniť sa.