Kvôli týmto chybám môžeš prísť o možnosť pracovať

Kvôli týmto chybám môžeš prísť o možnosť pracovať

25.08.2020

Niekto by povedal, že pri hľadaní práce ide iba o dve veci – skúsenosti a vedomosti. Nie je to však všetko. Ako sa väčšinou v našich článkoch vyjadrujeme, prijímanie nového kolegu alebo brigádnika do kolektívu je o niečo komplikovanejšie, hlavne, ak potrebuje celý kolektív spolupracovať.

Pred odoslaním životopisu by si mal zvážiť niekoľko vecí, ktoré ťa o tvoje vysnívané miesto môžu pripraviť. Aj napriek tomu, že sa javia ako bežné banality, je dobré zvážiť, či si sa vydal dobrým smerom. Akým chybám je dobré sa vyvarovať?

 

Nie je nič zlé na menej platenom zamestnaní

Hlavne pokiaľ ide o hľadanie brigády, študenti sa snažia hľadať miesto, ktoré by im najviac vyhovovalo, avšak dôležitý je aj plat. Je dobré si uvedomiť, že každý nejako začína a to sa týka aj práci. Každá práca má čo naučiť.

 

Nezanedbávaj dobrovoľníctvo

Nevieš si nájsť prácu? Vyskúšaj dobrovoľníctvo, aspoň zatiaľ. Študenti, ktorí majú problém nájsť si brigádu, môžu svoj čas vyplniť práve tým, že sa prihlásia ako dobrovoľníci. Mnoho mladých ľudí, ktorí to skúsili si svoje skúsenosti pochvaľujú. Síce ti neprispeje peniažkami, ale môže ti dopomôcť nabrať potrebné znalosti a ak budeš v svojej práci dobrý, napokon ti môžu ponúknuť aj plat.

 

Nepoužívaj ten istý životopis a motivačný list

Ku každej práci, o ktorú sa snažíš, je potrebné prispôsobiť životopis a motivačný list. V životopise mnoho ľudí robí jednu zásadnú chybu – a to tú, že vytvoria iba jeden životopis a nie je poriadne rozpoznateľné, že je vytvorený pre špecifickú pozíciu. Silné vlastnosti, zručnosti, prax a dokonca aj záľuby je dôležité podrobiť triedeniu – tie, ktoré ti dopomôžu k vysnívanej práci a tie, čo sú úplne zbytočné. Rovnako to je aj s motivačným listom.

 

Dlhé čakanie

Ďalšia z častých chýb je to, že ľudia dlho čakajú. Je potrebné si uvedomiť, že práca za tebou nepríde sama a aj napriek tomu, že už si sa ozval niekoľkým firmám, je dôležité hľadať ďalej. Dávaj však pozor a neposielaj viac životopisov do rovnakej firmy, to by ti taktiež mohlo prekaziť plány.

 

Držíme ti palce do tvojej budúcej práce. Pamätaj, aj napriek tomu, že tvoja prvá práca nemusí byť tá najlepšia, pokiaľ budeš na sebe pracovať a nebudeš sa brániť riadnej robote, určite sa na teba usmeje šťastie.