Kde a ako nájsť svoju brigádu ?

Kde a ako nájsť svoju brigádu ?

02.11.2021

Brigádu hľadá v tomto období viacero ľudí. Naopak, i zamestnávatelia vyhľadávajú výpomoc, ktorá im pomôže prekonať hektické, šialené sviatky. Ako a kde brigádu nájsť? 

Kde môžeš hľadať brigádu? 

Svoju brigádu začni hľadať v svojom okolí a prípadne sa opýtaj aj svojich priateľov. ak sa ti v tomto smere nezadarí, je tu najlepšia pomôcka : internet. Inzertné portály, ako Brigada.sk, každým dňom pridávajú nové a aktuálne inzerty s brigádami. Výber pracovných príležitostí je na takýchtop stránkach široký a rôzny. Nájdeš tu brigády od výpomocných, cez gastro až po administratívu, na Slovensku i v zahraničí.

 

Ako sa ozvať zamestnávateľovi? 

Pri všetkých inzerátov by mal byť uverejnený kontakt na zamestnávateľa. Najlepšie je sa im ozvať ihneď a telefonicky. Môžeš sa týmto spôsobom opýtať predom na veci, ktoréťa na brigáde zaujali alebo im plne nerozumieš. Následne môžeš poslať e-mail so svojim životopisom, prípadne aj motivačným listom. 

Dbaj na to, ay bola žiadosť o zamestnanie čo najformálnejšia - takže žiadne vulgarizmy a gramatické chyby. Svoj e-mail zační pozdravuj a svojmu nadriadenému vykaj. Niektoré iznertné stránky automaticky vygenerujú e-mail, avšak ty sa naň úplne nespoliehaj a napíš zamestnávateľovi svojimi vlastnými slovami prečo ťa táto brigáda zaujala a prečo by si ju rád robil. Skontroluj si svoj mail a môžeš posielať. 

 

Prečo sa oplatí brigádovať aj v zime? 

Zimné obdobie, rovnako ako to letné, ponúka mnoho pracovných príležitostí. Či sa jedná o prácu v skaldoch alebo v obchodoch a  vianočných stánkoch, peniažky navyše sa v tejto dobe yídu všetkým - či by si chcel nakúpiť darčeky, alebo  niečo našetriť na nový rok. Ak to však nestihneš, mnoho brigád si brigádnikov necháva i do nového roka - na čas veľkých výpredajov. Peniaze môžeš zarobiť aj týmto spôsobom, pokiaľ si iba sezónny brigádnik.