Brigádnici, viete prečo sa vám zamestnávatelia neozývajú späť?

Brigádnici, viete prečo sa vám zamestnávatelia neozývajú späť?

14.12.2021

Našli ste tú pravú brigádu, ale zamestnávateľ sa neozýva? Prečítajte si náš článok a overte si, že ste neurobili tieto najčastejšie chyby pri hľadaní brigády. 

 

Hľadanie brigády si vyžaduje kopu trpezlivosti. Nejednému však úplne dôjde, ak sa mu aspoň trtí zamestnávateľ neozval naspäť. Prečo to však tak je? Toto sú tie najčastejšie chyby brigádnikov: 

 

Nečítajú s porozumením 

Informácie o brigáde sú v prvom rade pre vás. Musíte sa oboznámiť s tým, čo budete presne robiť a aké sú podmienky všetkých uchádzačov. Práve druhú časť textu k inzerátu si mnoho brigádnikov ani len nestihne prečítať a ihneď posielajú životopis a napokon toto je tá dôležitá časť pre zamestnávateľa. Myslite kriticky a povedzte si: Naozaj sa hodím pre túto brigádu? 

Zamestnávatelia jednoducho nebudú odpovedať niekomu, kto je pre ich prácu nekvalifikovaný. 

 

Neodosielajú prílohy

Každému sa aspoň raz stalo, že k e-mailu zabudol odoslať prílohu. Je to celkom bežné, avšak nemôžete hneď obratom zabudnúť prílohu naozaj odoslať. Veľa brigádnikov takto posiela prázdny e-mail. Personalisti alebo zamestnávatelia nemajú čas kaýdému odpísať, aby prílohu so životopisom alebo motivačným listom odosielali. 

 

Ignorujú gramatiku

Nedávali ste v škole pozor? Viete, že vaša gramatika nie je nič moc? Písanie mailu, životopisu a aj motivačného listu dajte predom niekomu skontrolovať. Komunikácia so zamestnávateľom by mala byť vždy na úrovni. 

 

Buďte zodpovední brigádnici. Rovnako tak, ako vy hľadáte dokonalú brigádu, aj váš zamestnávateľ hľadá dokonalých brigádnikov. Ako byť dobrým brigádnikom? Určite sa hodí ak zodpovedne chodí načas do práce, ak sa nefláka, ak je šikovný, pracovitý a tímoví hráči.