Brigáda po materskej dovolenke

Brigáda po materskej dovolenke

09.03.2022

Brigáda je skvelým medzistupňom medzi zamestnaniami. Ak sa ešte úplne necítite na trvalý pracovný pomer, alebo si potrebujete osviežiť vedomosti a vzručnosti, zísť sa vám môže práve brigáda. 

 

Kde hľadať brigádu? 

Najspoľahlivejším a najbezpečnejším miestom, kde hľadať brigádu, sú inzertné portály. Na jednom mieste nájdete kopu ponúk z rôznych profesií, z rozličných lokalít, prípadne i zo zahraničia. 

Ak sa vám niektorý z inzerátov zapáčil, rozkliknite si ho a jednoducho kontaktujte zamestnávateľa. 

 

Na aké brigády sa môžete zamerať?

Ako rodič na či po materskej alebo rodičovskej dovolenke, bude trochu hľadanie brigády o niečo náročnejšie. Mnoho času, emocionálnej i fyzickej energie ste investovali do svojich domácich povinností. Je potrebné sa tým pádom zamerať na to, na čo sa naozaj cítite? Je v poriadnu ísť hneď do kolektívu v kancelárii, alebo by ste prijali radšej prácu z domu? 

 

Práca z domu 

Home office je v dnešnej dobe veľmi obľúbeným, hlavne pri profesiach, ako copywriter, programátor, operátor v call centre a pod. Ponúka pohodlné domáce prostredie a flexibilný pracovný čas. No, kto by to neprijal? Konkurencia je pri týchto prácach veľmi vysoká, dokonca i po pandémii. Je však potrebné svoju prácu dobre ovládať a byť disciplinovaný. 

Pozor na falošné inzeráty! Na internete sem-tam natrafíte na falošných inzerentov, ktorý miesto toho, aby zaplatili oni vám, budú žiadať o peniaze vás - či formou vstupného poplatku, alebo za materiál. Jedná sa hlavne o také ponuky, ktoré ponúkajú vysokú odmenu, za primitívnu prácu. Buďte opatrný a zamestnávateľa si vždy preklepnite. 

 

Administratíva

Ak máte už pokrk domácnosti, čo tak vyskúšať prácu v administratíve. Ak ste komunikatívny, ovládate nejaký cudzí jazyk alebo máte prax v odbore a vyhovuje vám kancelárske prostredie? Môžete sa zaujímať o práce ako recepčná, účtovníčka alebo asistentka



Predajca, pokladník 

Máte obchodníckeho ducha? Už vám chýbal kolektív a rozhovory s novými ľuďmi? Požiadavkou pre tieto pozície býva väčšinou prehľad v sortimente, ktorý obchod ponúka. Záleží teda od špecializácie - pôjde o nejaký módny butik, alebo obyčajná predajňa potravín a pečiva? 

V obchode môžete pracovať ako asistent predaja, pokladník, prípadne i ako aranžér. 

 

Prekladateľstvo

Ovládate cudzí jazyk? Určite ste sa hoo neučili len tak, a práve teraz by sa vám mohol skvele hodiť! Pohľadajte si brigádu ako prekladateľ pre e-shopy a webové stránky. 

Ak skvele ovládate slovenský jazyk, prečo sa nestať autorom PR článkov? Jedná sa taktiež o prácu na doma. 

 

Doučovanie

Pokiaľ máte nadštandartné vedomosti o chémii, fyzike, matematike alebo biológii, môžete pomáhať žiakom, alebo študentom, ktorí niektoré veci potrebujú podrobnejšie vysvetliť alebo zopakovať. Rovnako to platí pre kreatívne schopnosti - ako je kreslenie, maľovanie, hra na hudobnom nástroji.