Ako zažiadať o brigádu?

Ako zažiadať o brigádu?

25.01.2023

Chcete si nájsť brigádu? Najľahším a najrýchlejším spôsobom, ako si nájsť brigádu je hľadať na inzertných portáloch. Jednm z nich je napríklad Brigada.sk. Môžete si prezrieť aktuálne ponuky brigád, vybrať si takú, ktorá vám bude vyhovovať, zaregistrovať sa úplne zadarmo a ozvať sa zamestnávateľovi. Prečítajte si, ako môžete osloviť zamestnávateľov a ako na nich nájdete kontakt.

 

Vytvorte si životopis

Predtým, ako budete odosielať žiadosť o brigádu alebo nejakým spôsobom kontaktovať zamestnávateľa, vytvorte si životopis. Ešte dnes si ho môžete vytvoriť pomocou portálu Brigada.sk. Tvorba životopisu je jednoduchá, rýchla a pre všetkých registrovaných brigádnikov je voľne dostupná. 

Vyplníte potrebné polia, pridáte svoje osobné informácie a vyberiete si dizajn, ktorý sa vám bude páčiť. Životopis budete mať hotový raz-dva.

 

Hľadanie vhodnej brigády

Na portály Brigada.sk nájdete mnoho ponúk, môžete si vybrať brigádu na Slovensku alebo brigádu v zahraničí. Aby ste si svoje hľadanie uľahčili, hľadajte brigády podľa kategórií alebo brigády podľa krajov. 

Ak ste si vybrali takú, čo vám bude vyhovovať, stačí sa zaregistrovať.

 

Kontakt na zamestnávateľa

Každý zamestnávateľ pridáva svoje vlastné pracovné ponuky. To znamená, že ak sa vám jeho brigáda zapáčila, musíte kontaktovať priamo jeho. 

Kontakt na zamestnávateľa sa nachádza pod každým inzerátom. Prihláste sa do svojho účtu, otvorte si inzerát, ktorý vás oslovil a úplne dole pod ním nájdete e-mail a telefónne číslo na zamestnávateľa, 

 

Zavolajte zamestnávateľovi

Najrýchlejším spôsobom, ako osloviť zamestnávateľa je zavolať mu. Ak sa vám brigáda veľmi páči, chceli by ste o nej vedieť viac, máte nejaké otázky navyše, ktoré v inzeráte neboli zodpovedané, neváhajte a volajte. 

 

Napíšte zamestnávateľovi e-mail 

Ak preferujete písanú formu, tak môžete zamestnávateľovi napísať. K mailu môžete rovno pripojiť aj potrebné dokumenty, ako je napríklad životopis alebo motivačný list. 

Mail môžete odoslať priamo cez inzertný portál, prípadne si adresu zamestnávateľa skopírujte a napíšte mu rovno cez svoj osobný účet. 

 

Obsah správy pre zamestnávateľa

Pri odosielaní správy, resp. Žiadosti o brigádu si dôkladne premyslite, čo bude obsahom vašej správy. Pri odosielaní správy z inzertného portálu Brigada.sk máte správu automaticky vyplnenú. Ak sa vám nepáči a chcete zamestnávateľovi napísať niečo iné, pokojne ju zmažte a vytvorte si vlastný text. Do správy pre zamestnávateľa môžete napísať niečo viac o sebe, využiť ju ako krátky motivačný list, napísať, prečo ste práve vy vhodný kandidát a prečo sa zaujímate prácu o túto pracovnú ponuku. 

 

Ak nutne hľadáte brigádu, nebojte sa osloviť viacero zamestnávateľov súčasne. Zvýšia sa tak vaše šance o prijatie do novej brigády a nemusíte zbytočne premárniť čas čakaním na odpoveď iba od jedného zamestnávateľa.