Ako vytvoriť atraktívny životopis?

Ako vytvoriť atraktívny životopis?

20.03.2023

Na to aby sme pristúpili k osobnému pohovoru, do naše vysnívanej práce musíme k žiadosti priložiť kvalitný a zaujímavý životopis. Ako však taký životopis vytvoriť a čo by mal obsahovať? 

 

Čo by mal obsahovať

 

 Ako prvé by sme samozrejme do hlavičky životopisu mali uviesť svoje osobné údaje a to: meno, adresu, telefónne číslo a email, prípadne niekedy aj sociálne site. 

 

Pokračujeme so vzdelaním. V tejto kolónke uvádzame školy, ktoré sme ukočili, prípadne na nich ešte študujeme. Vypíšeme názov školy, začiatok a koniec štúdia, prípadne ešte odbor, ktorý sme študovali. 

 

Najdôležitejšou kolonkou pre zamestnávateľa sú pracovné skúsenosti. Čím viac skúseností v životopise máme, tým je atraktívnejší. Uvádzame názov spoločnosti, pre ktorú sme pracovali, pracovnú pozíciu, rozpätie, v ktorom sme vo firme pôsobili a čo bolo náplňou našej práce. 

 

Počítačové a jazykové schopnosti by v životopis enamli chýbať. Zvyšujú pravdepodobnosť výberu na pohovor, prípadne na pracovnú pozíciu. Pri jednotlivých jazykoch alebo programoch je nutné uviesť stupeň, alebo level na ktorom ich ovládame.

 

Na záver by sme mali ešte doplniť naše záľuby a schopnosti. Vieme sa tu odlíšiť od zvyšných kandidátov a zároveň zvýšiť svoju atraktivitu pre zamestnávateľa. 

 

Kde si ho vytvoriť? 

 

Na rôznych stránkach existuje množstvo šablón pre vytvorenie životopisu. Stačí si len zvoliť druh šablóny, ktorý sa nám páči, prípadne ho potom upraviť vo farbe, fonte písma alebo dizajne. Takto si vieme vytvoriť životopis na mieru, presne pre nás.