Ako si na tom s predsavzatiami?

Ako si na tom s predsavzatiami?

03.01.2020

Nie si jediný, kto chce začiatok nového roka začať naplno. Po celodennom oddychu, kope jedla a rodiny je treba začať sa obracať ako v práci, tak aj v škole!

S akou parádou si oslávil Silvestra? Je tvoja odhodlanosť do predsavzatí rovnako veľká alebo veríš, že je to plytvanie času? Každopádne, Nový rok je časom, kedy veľa ľudí zahodí staré kabáty, snaží sa myslieť pozitívne a začínať odznova. K Novému roku určite patria predsavzatia.

 

Najčastejšie sú:

  • Schudnúť
  • Pravidelne navštevovať fitko
  • Stravovať sa zdravšie
  • Začať šetriť

Sviatky vedia rozvrátiť nie len naše peňaženky, ale aj naše odhodlanie. Je treba sa opäť postaviť na nohy, motivovať sa a rozhýbať sa.

 

Prečo predsavzatia nefungujú?

Ide väčšinou o veci, na ktoré počas roka nemáme čas, alebo sa nám ich nechce robiť. Väčšinou sú bez motivácie, neponúkajú nijaký plán, iba cieľ. Samozrejme, v tomto je chyba. Preto popremýšľaj nad svojím cieľom a vytvor si k nemu cestu sám.

Vyše 80 % ľudí stratí záujem o svoje novoročné predsavzatie do konca mesiaca. Určite medzi nich nechceš patriť aj ty.

 

Napíš si svoj vlastný plán

Najlepšie je ak si spíšeš zoznam alebo plán dní, ktorý budeš dodržiavať.

Tieto plány nás držia od zbytočného rozptýlenia a určujú nám priamu cestu k svojmu cieľu. Napokon je to však na tebe, plánu sa musíš prísne držať.

 

Odpočinok

S Novým rokom neprichádza iba motivácia, ale aj prebytočný stres.  Okrem toho, že budeš chcieť zvládať svoj denný plán, budeš si musieť opäť zvykať na prácu a dennú realitu. Preto nezabudni do svojho dňa vtesnať aj odpočinok.

 

Priebežne kontroluj výsledky

Nie všetky cesty vždy vedú tam, kam chceme. Preto je dôležité dbať na kontrolu svojich krokov a výsledkov. Tie sa objavia až po dlhšom čase, no dbaj na to, aby boli efektívne.

 

Osláv svoj úspech

Odmeňuj sa za každý úspešne dosiahnutý cieľ. Vôbec nie je ľahké držať sa svojich plánov, na to je treba silná vôľa. Teš sa na tieto dni, kúp si nové oblečenie, navar si niečo dobré, existuje mnoho spôsobov.

 

A prečo je dobré mať takýchto plánov viac? V Novom roku síce môžeš pracovať na sebazdokonaľovaní, ale prečo to nedotiahnuť ďalej? Prajeme ti veľa úspechov a veľa motivácie pre nové realizovanie svojich snov.