Ako sa pripraviť na pracovný pohovor?

Ako sa pripraviť na pracovný pohovor?

25.04.2023

Samotné slová "pracovný pohovor" môžu u mnohých z nás vyvolať pocit nervozity a neistoty. Pretože práve tento krok nás môže posunúť bližšie k získaniu vysnívanej práce. Avšak, v momente keď sa cítime nedostatočne pripravení alebo pod tlakom, sa môžu naše odpovede stať menej presvedčivými.

 

Simulátor pracovného pohovoru je nástroj, ktorý ti pomôže pripraviť sa na potenciálne otázky, ktoré by ti mohol personalista počas pohovoru položiť. Na základe pracovnej pozície, ktorú si si vybrali, ti simulátor vygeneruje rôzne otázky, ktoré sa môžu líšiť. Tento nástroj by ti mal pomôcť zvýšiť sebavedomie a zlepšiť tvoje odpovede, aby si sa mohol pri pohovore prezentovať čo najlepšie.

 

Vyhodnotenie simulátora ti poskytne informácie o úspešnom / neúspešnom zvládnutí testu na základe tvojich odpovedí. Celkovo budeš musieť zodpovedať 10 otázok, pričom každá otázka je za 2 body. Vyhodnotenie ti ukáže, v ktorých otázkach by si sa mal zlepšiť, aby si bol lepšie pripravení na pohovor.

 

Cieľom simulátora nie je naučiť ťa, čo presne povedať, ale skôr ti pomôcť pochopiť, ako by si mali na dané otázky reagovať. Nezabudni však, že simulátor nevie presne, aké otázky ti personalista položí, a preto by si sa nemali spoliehať len na simulátor. Namiesto toho sa snaž byť pripravení a odpovedaj na otázky úprimne a s rozumom.

 

Napokon, aby si sa vôbec dostal na pracovný pohovor, musíš mať aktuálny a profesionálny životopis. Ak si potrebuješ vytvoriť životopis, existujú online šablóny, ktoré ti s tým môžu pomôcť.