Ako je to s tetovaním v práci?

Ako je to s tetovaním v práci?

13.08.2020

Ako vnímaš tetovania ty? Celkovo sa pohľad spoločnosti na potetovaných ľudí v priebehu rokov začína meniť. Zatiaľ čo kedysi tetovanie bolo vnímané veľmi kontroverzne a spájali sa väčšinou s kriminálnikmi alebo s inými pochybnými ľuďmi – počas nasledujúcich rokov sa tetovanie chápe ako estetický doplnok a prejav originality jedinca. Ľudí s tetovaním síce pribúda, ale stále sme sa úplne nezbavili predsudkov.

Ako to je v práci?

Všetko je to o tom, aké zameranie si vyberieš. Samozrejme, že existujú práce, kde vás s tetovaním alebo piercingami neuvítajú práve najveselšie. Ide napríklad o policajnú alebo kariéru v armáde, kde sa prosto tetovania nehodia - hlavne ak ide o kontroverzné alebo vyzývavé tetovanie. Dokonca aj niektorí zamestnávatelia trvajú na uniformovanosti svojich zamestnancov. Aj tak by si sa veľmi divil, koľko potetovaných ľudí ťa už obsluhovalo, napríklad v banke alebo reštaurácii. Popularita tetovaní narastá – avšak pri niektorých zamestnaniach ich nie je vidieť, pretože zamestnania majú svoj vlastný dresscode. 

 

Také zamestnania kreatívcov, ako sú napríklad maliari, hudobníci alebo performeri si môžu dovoliť aj odvážnejšie tetovania, pretože originalita sa cení. Najlepšie to majú takí tatéri, ktorým vlastné telo a pokožka ostatných pomáha ako propagačný materiál. 

 

Každopádne, ľudia, ktorí sa stavajú na stranu tetovaní a chceli aby sa tetovanie a piercingy viac normalizovali. Vravia, že by to malo byť úplne jedno. Pretože: Tetovanie nie je životopis a teda nevypovedajú nič o tvojich znalostiach a o tom, akú máš povahu. 

 

Aký je tvoj názor na tetovanie? Ak si sa rozhodol dať si tetovanie, vyskúšaj: 

  • pohľadať nejaký malý návrh
  • nedávaj si vytetovať nič kontroverzné
  • neodporúča sa tetovanie na rukách a tvári