Ako baliť tovar pre e-shop?

Ako baliť tovar pre e-shop?

27.11.2021

Podnikanie prináša mnoho úskalí a rizík. Ak však máte podnikavého ducha a práca vám nie je cudzia zamilujete si byť svojim vlastným pánom. Či už máte skúsenosti alebo začínate s podnikaním, rady a inšpirácie sa vždy zídu. Prinášame teda zopár tipov pre majiteľov e-shopov ohľadom balenia tovaru. 

Cesta tovaru

To, že tovar v poriadku opustí váš sklad alebo výrobu neznamená, že v poriadku príde aj zákazníkovi. Po ceste v aute sa môže balík poškodiť a ani kurieri nie sú vždy na 100% opatrní. Aj keď vy pošlete tovar bez závad, v prípade poškodenia sa kritika od zákazníka zosype na vašu hlavu. Lepte teda na balíky nálepky “krehké”, ak je to potreba a nezabudnite použiť dostatok bublinkovej fólie, aby ste poškodeniu predišli najviac ako je vo vašich silách. Utratiť viac za výplň je vždy lacnejšie, ako posielať zákazníkovi nový kus tovaru. 

Ekologické obaly 

V dobe kedy je ochrana životného prostredia stále skloňovanejšou témou, treba myslieť aj na ekologické balenie zásielok. V prvom rade nezabudnite byť k zákazníkom úprimný. Ak vaše obaly nie sú ekologické, nelákajte zákazníkov na klamlivou reklamou. Niektoré obaly sa môžu ekologické zdať a však ich výroba môže byť pre prírodu záťažov. 

Ušetrite kartón

Nevyhadzujte krabice z tovaru, ktorý vám prišiel. Ak krabicu otvoríte šetrne, môžete ju pokojne použiť znova. Napriek tomu, že sa vám krabica môže zdať príliš vysoká a museli by ste použiť priveľa výplne, riešenie tu je. Ušetríte výplň a využijete krabicu, stačí ak krabicu narežete po stranách a prehnete v požadovanej výške. 

Prezentácia

Úhľadne zabalený balíček je tou správnou prezentáciou vášho tovaru. Naopak balíky v potrhaných a zavlhnutých kartónoch, nie sú dobrou reklamou pre váš biznis. Nie je prekvapením, že reklama a vaša prezentácia je jedným z kľúčových faktorov pre úspech e-shopu. PPC reklama je akýkoľvek textový, bannerový, produktový alebo video inzerát platený za preklik, ktorý sa zobrazí na miestach, kde je priestor na reklamu. 

 

Dôvodov prečo využiť PPC reklamy, aby ste na seba upozornili je hneď niekoľko:

  • pomocou kľúčových slov presne zacieli na vašich klientov

  • sami rozhodujete aký rozpočet reklame dáte

  • rýchle výsledky

  • zvyšuje povedomie o značke 

  • merateľné výsledky 


TIP: Vyčerpaný človek robí viac a viac chýb, preto je dôležité, aby ste sa naučili správne oddychovať vo svojom voľnom čase a nabrali tak novú energiu do práce.