Zháňate dobrovoľníkov? Brigádnici sa radi zapoja

Zháňate dobrovoľníkov? Brigádnici sa radi zapoja

08.06.2022

Dobrovoľníctvo je na rozdiel od klasickej brigády neplatená práca, ktorá si zakladá na dobrej vôli ľudí, ktorí chcú pomáhať. Síce mzdu z nej neuvidia, dobrovoľníctvo má pre brigádnikov veľké benefity. Nielenže poskytuje rozhľad vo svete práce a prispieva k náuke mladých brigádnikov, taktiež zlepšuje a podporuje ich fyzické aj psychické zdravie.

 

Zamestnávatelia, ktorí hľadajú do svojej organizácie dobrovoľníkov, majú možno ešte väčší problém s hľadaním, než firmy, ktoré ponúkajú brigády. Za dobrovoľničenie sa totiž neplatí. Brigádnici by však malio vedieť, že aj dobrovoľníctvo má mnoho výhod - pre ich budúce zamestnanie, pre hľadanie lepšej brigády, alebo pre ich celkové zdravie.  

 

Zamestnávatelia, ak hľadáte dobrovoľníkov, skúste toto…

Najjednoduchšou a najspoľahlivejšou cestou, ako hľadať dobrovoľníkov je internet, resp. inzertné portály. Jedným z nich je aj Brigada.sk, ktorá poskytuje priestor pre publikovanie i hľadanie brigád. Nemajú tu však miesto iba brigády, ale aj ponuky na dobrovoľníctvo. 

 

Ako získať viac záujemcov? 

Je prirodzené, že inzertným portálom týždenne narastá množstvo inzerátov. Je veľmi ťažké udržať svoj inzerát na stabilnom mieste, čoraz viac zapadá dozadu a záujemca o brigádu alebo dobrovoľníctvo má problém ho vôbec nájsť alebo si ho všimnúť. 

 

Služba Top Brigada označí vašu ponuku, ako Top a dostane ju dokonca do predných pozícii v zozname brigád. Záujemcovia váš inzerát nájdu rýchlejšie a budú schopný ihneď reagovať. 

 

Služba Top zamestnávateľ spropaguje logo aj názov vašej organizácie. Zobrazí sa hneď v úvode domovskej stránky.

 

Ak sa vám však nechce čakať, kým váš inzerát osloví brigádnikov, alebo viete, že budete pravidelne potrebovať nových ľudí na nábory, pozrite sa na službu, ktorá vám sprístupní celú databázu brigádnikov

 

Dostaňte myšlienku vašej organizácie medzi mladých a inšpirujte ich k dobrovoľníctvu. Čím všetkým dobrovoľníctvo prispieva v živote mladých i starších? 

  • Nájdu nových priateľov a kontakty 

  • Zlepšuje komunikačné schopnosti 

  • Podporuje fyzickú aktivitu 

  • Robí ich šťastnejších a spokojnejších

  • Dodá sebavedomie a pocit zadosťučinenia

  • Vďaka nemu môžu nájsť mnohí nové kariérne i životné smerovanie

 

Pridajte svoj inzerát na inzertný portál, kde sa stretáva čo najviac mladých ľudí, ktorí bažia po skúsenostiach a vedomostiach. Ako sme uviedli, dobrovoľníctvo má pre nich množstvo pozitív, ktoré je potrebné odhaliť.