Si vášnivým tvorcom nových vecí? Zarábaj tým

Si vášnivým tvorcom nových vecí? Zarábaj tým

25.09.2019

Zarábaj svojím koníčkom! Nie je to až tak neuskutočniteľné ako si myslíš. Dnešná doba ponúka mnoho možností, ako aj za tie najdrobnejšie veci môžeš zarobiť. Nebráň sa rozvíjaniu svojho talentu!

„Čo miluješ robiť?“, to by mala byť prvá otázka na začiatku svojej cesty za samostatným biznisom. Práca ťa musí baviť a hlavne takáto. Ak si kvôli tomu vzdať sa starej práci, ktorá ti zarába na vyžitie. Prečítaj si naše typy, ako je vhodné začať rozvíjať svoj koníček vo forme biznisu.

 

Pomalým rozbehom nič nepokazíš. Tvoja momentálna práca je tvojím živobytím, preto si dvakrát rozmysli, či podľahneš impulzu. Nie je to práve najrozumnejšie, preto si svoj koníček najprv priprav ako druhú prácu, ktorú budeš vykonávať vo voľnom čase. Daj tomu čas a uvidíš, čo ťa na tej práci naozaj chytá za srdce a čo je pre teba namáhavejšie.

 

Preskúmaj svojich konkurentov. Sústreď sa najmä na to, čo na trhu už je a ako veľmi je to prepojené s tvojou tvorbou alebo prácou. Možno objavíš nejaké medzery, ktoré svojou činnosťou môžeš vyplniť.

 

Sústreď sa na ľudí, tí sú tvoje kontakty. Bez kontaktov je ťažké orientovať sa, nejde iba o benefity a výhody kamarátstiev, ale aj rady a zdieľanie možných problémov. Vďaka nim sa môžeš vyvarovať mnohým komplikáciám.

 

Svoj kapitál plánuj vopred. Možno ti chvíľu potrvá, kým si uvedomíš, koľko peňazí do svojho nového koníčku budeš musieť investovať. Odporúča sa stále udržiavať svoju stálu prácu, až kým nebudeš mať dostatočne našetrené. Práca sa rozbieha ťažko, preto neočakávaj, že tvoj úspech príde ihneď.

 

Nekopíruj a neopisuj! Dnes je mnoho  z čoho čerpať a na tom nie je nič zlé. Nechávaj sa inšpirovať, no nezabúdaj, že tvoja kreativita je unikátna  a sám si vieš načrtnúť, ako by veci podľa teba mali vyzerať. Plagiáty nie sú ničím výnimočné, vie to každý.

 

Kritika by mala byť tvojím palivom. Nenechávaj sa odrádzať neprajníkmi, na druhú stranu ich rešpektuj, napokon svoju prácu budeš robiť pre ľudí. Tí ti vedia toho mnoho povedať, nájsť chyby a ty by si sa mal nad nimi aspoň zamyslieť. Možno aj s ich pomocou dosiahneš viac.

 

Prezentuj sa na sociálnych sieťach! Nie je to žiadna hanba, tvoj produkt musí byť niekým zozačiatku prezentovaný. Vytvor si svoj image. V dnešnej dobe je to tak jednoduché. Snaž sa, aby tvoja značka vynikala spomedzi ostatných.

 

Neboj sa ukázať sa a začať si svoj vlastný biznis. Veď, kto by nechcel byť samostatný a známy medzi ľuďmi. Všetko sú to len začiatky a to by ťa nemuselo nijak odradiť.