Prvý deň v novom zamestnaní ? Zanechaj skvelý prvý dojem

Prvý deň  v novom zamestnaní ? Zanechaj skvelý prvý dojem

22.10.2021

Prvý deň v novej práci je pre každého jedného veľmi stresujúcim a hektickým zážitkom. Ide o prvý deň, kedy sa zoznámime s presnými inštrukciami, s pracovným prostredím a kolegami a samozrejme, že chceme zanechať ten najlepší dojem.

 

Obleč sa primerane

Do novej práce si priprav hlavne čisté a vyžehlené oblečenie. Pokiaľ ti nebol adresovaný dress code, ako sako a košeľa, v tom prípade sa môžeš obliecť podľa seba. Nezabúdaj na to, že oblečenie musí byť primerané tvojej pozícii. Stav na istotu a obleč si niečo slušné a reprezentatívne.

 

Odchádzaj z domu aspoň o15 minút skôr

Do práce ráno odchádzaj aspoň o 15 minút skôr, pre istotu. Využívaj svoju mestskú a verejnú dopravu, ako autobus, električky a vlaky. Vyhneš sa tak pravdepodobne aj zápcham.

 

Počúvaj a pýtaj sa

Správaj sa slušne a trpezlivo. Ak niečomu nerozumieš, môžeš sa opýtať. Neboj sa pýtať sa na detaily a hlbšie vysvetlenie. Keďže si v práci prvý deň, nikto nebude čakať, že budeš všetko ovládať. V ruke maj pre každý prípad zošiť alebo poznámkový blog a zapisuj si každú podstatnú vec!

 

Bav sa so svojimi novými kolegami

Síce budeš mať toho až nad hlavu, nezanedbávaj svojich kolegov. Aspoň počas obedovej pauzy sa s nimi porozprávaj a zoznám sa s nimi. Zavolaj ich alebo sa k nim pridaj na obed.

 

Rozlúč sa

Z práce napokon odchádzaj s úsmevom. Nezabudni sa rozlúčiť so šéfom aj s kolegami a dať im najavo, že si vďačný za ich pomoc a že sa ti v novej práci veľmi páči.

 

Toto sú naše rady pre prvý deň v novom zamestnaní. Dúfame, že váš stres trochu opadol a urobíte skvelý prvý dojem na kolegov, ale i šéfa!