Prokrastinuješ? Povieme ti, ako s tým skoncovať

Prokrastinuješ? Povieme ti, ako s tým skoncovať

30.08.2019

Nie je to vždy ľahké, ale aj tak sa o to pokúsime. Pripravili sme si pre teba niekoľko rád, ako riadne zabojovať proti lenivosti. 

Nie je ľahké vytrhnúť sa zo svojej komfortnej zóny. Keď sme nemotivovaný, chceme robiť asi všetko možné, len nie to, čo by sme mali. Ak si jeden z tých, ktorí chcú s tým skoncovať, si tu správne. Radi ti poradíme, ako sa správne motivovať do práce či brigády. 

 

  • Ranný rituál

Ide o prvú vec, ktorú si musíš vybudovať. Každé ráno totiž musí nabrať určitú štruktúru, vďaka ktorej nebudeš na veci zabúdať a ani sa stresovať. 

 

  • Rozdeľ si prácu 

Ak si sa už dostavil do práce a máš kopec práce, radíme ti, rozdeľ si ju! Budeš mať tak väčší prehľad o tom, čo treba urobiť. Stanov si priority a drž sa svojho plánu, budeš mať tak zaručené, že nič nezabudneš a svoju prácu budeš vykonávať poctivo.

 

  • Zacvič si

Cvičenie je stále veľmi podceňované. Je to zadarmo, je to zdravé a ešte aj budeš dobre vyzerať! Kde je teda problém? Naša lenivosť.. Nemusíš ráno obehnúť 10x celé sídlisko, úplne stačí jóga. Prípadne ak si chceš myseľ naštartovať kľudnejším spôsobom, začni čítať. Je to jeden z najlepších návykov, ktorým sa môžeš naučiť. 

 

  • Zlepšuj si náladu

Nedá sa neustále iba premýšľať a veci riešiť. Občas si musíš dať pauzu, ktorá ťa  uvoľní. Využívaj tieto chvíle produktívne, tak aby si z nich nabral čo najviac. Zvoľ svoje obľúbené jedlo, pusti si svoju hudbu a podobne. 

 

  • Odmeň sa

Zaslúžiš si. Sám potrebuješ vidieť, že si nepracoval celý mesiac len tak pre nič. Kúp si oblečenie, doplnky, topánky, čokoľvek ťa urobí šťastným. Prípadne, sa skús skontaktovať s kamarátmi a niekam si ísť sadnúť. 

 

Práca vie prinášať veľa výhod a mali by sme si to stále pripomínať. Vie nám dopomôcť pri odosobnení sa od každodenného fungovania, dodáva nám väčší priestor na prejavenie sa a ďalšie veci. Ide len o prístup nás samých voči nej. Nenechaj sa ubíjať  lenivým pocitom, miesto toho buď produktívnejší a budeš mať zo seba dobrý pocit.