Pracuješ na svojom talente a chceš sa uplatniť?

Pracuješ na svojom talente a chceš sa uplatniť?

09.09.2019

Vieš, že máš talent, no nevieš, kde ho využiť? Dáme ti niekoľko tipov pre dobre platenú kreatívnu prácu.

Vyhľadali sme niektoré pracovné pozície, ktoré tvojej mysli dajú voľný priestor naplno sa prejaviť. Zamestnať sa môžeš hneď v niekoľkých umeleckých odboroch, ako je dizajn, umelecké remeslá, výtvarné umenie, multimédiá, písanie alebo muzické umenie.

A vieš, ktoré kreatívne zamestnania najviac zarobia? Je to:

  • Priemyselný dizajn

Baví ťa navrhovanie a podrobné zoznamovanie sa s funkciou a dizajnom? Navrhovať môžeš autá, nábytok alebo jednoducho spotrebný tovar. Dôležité je, aby bola zachovaná funkcia a jeho prevedenie esteticky vynikalo.

  • Art director

Je reklama to, čomu sa chceš venovať? S touto pracovnou pozíciou by si mohol manažovať celý tým a podporovať v navrhovaní, samozrejme, bol by si jeho súčasťou a pomáhal s jeho realizovaním. Rovnako ako s odprezentovaním potenciálnemu klientovi.

  • Architekt

Cítiš sa byť zodpovedný a  detailný? Byť architektom nie je len tak ledačo. Presné vymeranie a navyše sa vyblázniť s riešením zovňajšku.

  • Multimédiá, Animovaná tvorba

Si dobrý v pracovaní s 3D programami? Ak chceš pracovať so špeciálnymi efektami, tvoriť animované filmy alebo web developera, potrebné je najmä pracovať svojou predstavivosťou.

  • Copywriting, Technical writer

Ak ti ide písanie a vieš pracovať písaným slovom naozaj obratne, budú sa ti dané pracovné pozície páčiť. Ako copywriter budeš pracovať s marketingom a propagovaním reklám pomocou text, rovnako ako tvorbou scenárov, zvučiek alebo sloganov.

 

 

A aké to má výhody?

Je to prospešné pre naše zdravie..

Áno, kreatívna práca ma pozitívny dopad na naše zdravie, hlavne, čo sa týka mysle a pamäte. Hlavne ľudia, čo sa zaujímajú o kreslenie a modelovanie, alebo tí ktorí sú priklonení k rezbárstvu alebo šitiu.

 

Flebixilita je istá..

Máš problém pracovať 8 hodín v kuse? Veríme, že pri týchto povolaniach to ani nejde. Myseľ potrebuje voľnosť a to zamestnávatelia dobre vedia. Takéto práce sú väčšinou vybavené o home office, takže si môžete sami zvoliť, kde chcete pracovať.

 

Spoločnosť na nezaplatenie..

Pokiaľ sa ocitneš v kruhu kreatívnych ľudí, nikdy nevieš, čo nové alebo prevratné môžete dosiahnuť.

 

Nový pohľad na veci..

Kreativita napomáha k vytvoreniu nových vecí, no taktiež sa budeš musieť na nich vedieť pozeraj aj inými očami, ako tými svojimi. Kariéra v kreatívnom odvetví ti napomôže k novým myšlienkam, ale aj riešeniam.