Práca a život v zahraničí

Práca a život v zahraničí

12.11.2019

Kde sa žije a pracuje najlepšie? Možno patríš medzi tých, ktorí sa snažia nájsť nové určenie svojho života, nové zážitky a ľudí, alebo jednoducho chceš lepšie zarábať. To všetko sľubujú práve tieto mestá. Nie je najľahšie odísť od domova a rodiny a na vlastú päsť si zaistiť život v cudzej krajine. To však neznamená, že sa to nedá a nestojí to za to - Stojí! Práca alebo len obyčajné cestovanie nám dopomáha k poznaniu nových vecí- histórie, kultúry, ja jazyka. A to je len minimum dôvodov, prečo vycestovať práve teraz. 

Je veľmi náročné rozhodnúť sa, ktorou cestou sa v život vybrať. Ak si sa dostal už do takej fázy, že ti Slovensko nestačí, je čas pouvažovať nad inými možnosťami- a tým je zahraničie. Je veľmi subjektívne, ktorá krajina ti presne padne. Závisí od toho kvalita života, práca, plat, dobré vzdelanie, mentalita a spôsob života. Dáme ti na výber niekoľko krajín, ktoré si vo svete ľudia najviac pochvaľujú.

 

Česká republika

Konkrétne si zahraniční hostia obľúbili Prahu. Uznané je ako veľmi príjemné, historické mesto s množstvom kultúry. Okrem toho pre nás Slovákov, je taktiež veľmi obľúbená- či už pre výlet. prácu  alebo štúdium. Okrem toho to môže byť mesto Zlín alebo Brno, kde sa taktiež mnoho študentov poberá po ukončení strednej školy.

Rakúsko

Iným obľúbeným mestom pre sťahovanie je Rakúsko. Ľudí sem láka najmä plat, no nemôžeme zabúdať aj na ten fakt, že sú tomu prispôsobené aj životné podmienky. Okrem toho je však napríklad Viedeň fascinujúcim mestom, ktoré dýcha históriou, nie len ich, ale aj našou.

 

Nemecko

Sused Rakúska a Česka, Nemecko. Je to jedna z hlavných ekonomických mocností v Európe. Tomu sa následne vyrovnáva aj životná úroveň a kvality. Rovnako ako Viedeň, Berlín je miesto novodobých „hipsterov“- nájdete tu prepojenie toho historického, čím samotné Nemecko vyniká, rovnako ako aj moderný dnešný svet. Berlín je miesto pre každého, okrem toho si ho veľmi pochvaľujú študenti zo zahraničia.

 

Dánsko

Severské krajiny sú nám síce vzdialené- ako jazykom tak aj mentalitou, to však neznamená, že si tam niekto nemôže nájsť svoj domov. Mnoho Slovákov, či už študentov, alebo pracujúcich sa do Dánka sťahuje. Taktiež hovoria o nájdení balansu v ich pracovnom a súkromnom živote.

 

Kanada

A čo takto odcestovať mimo Európu? Kanada sa nachádza na priečke medzi najlepšie, čo sa týka životnej úrovne. Každoročne Kanada privíta niekoľko ľudí zo zahraničia. Okrem nej sa však mladí ľudia vydávajú do USA- kde nás fascinuje najmä odlišná kultúra a spoznávanie nového štýlu života. Zvykol by si si na rušný veľkomestský život?

 

Španielsko

Južné krajiny študenti využívajú najmä pre prax alebo Erazmus, kde sa môžu síce zrelaxovať, no taktiež aj načerpať vhodné pracovné skúsenosti. Madrid je okrem nášho hodnotenia, aj podľa zahraničných študentov veľmi bohaté mesto na chute, drinky, mestský život a pláže. Inak nás môže zaujať aj mentalita, temperament a kultúra.