Obed je tiež dôležitým jedlom dňa!

Obed je tiež dôležitým jedlom dňa!

07.07.2022

Nezabúdajte na to, že je potrebné aj obedovať. Hlavne počas práce viacero ľudí zo svojho jedálnička dokáže úplne vypustiť obed. Prípadne sa snaží v rýchlosti do seba do 10 minut natlačiť všetko, čo si prichystali. Ani jedno nie je správne a povieme vám prečo.

Obed, rovnako ako raňajky, je veľmi dôležitým jedlom dňa a nemal by sa vynechávať. Dnešná hektická doba prináša veľmi veľa stresu, ľudia majú neustále veľa práce a povinností a potom počas práce alebo školy majú problém si urobiť obedovú pauzu.

 

Niektorí ľudia to robia tak, že síce sa najedia, ale pritom neustále sedia za počítačom alebo pri práci. To nie je oddych a ani pauza. Obedová pauza by mal byť váš osobný čas, nie pracovný, preto by ste mali od práce fyzicky odísť, socializovať sa s kolegami alebo sa prejsť. 

 

 

Prečo je pauza na obed tak dôležitá? 

 

Zlepšuje koncentráciu a regeneruje myseľ

Ak máte toho v práci veľa, posledná vec, ktorú by ste mali urobiť je celý deň presedieť za svojou prácou. Najlepšie je dať si pauzu. 

 

Mozog totiž nie je schopný sa dlhodobo sústrediť na nejakú úlohu alebo monotónnu prácu. Potrebuje oddych a vypnúť, jednoducho sa reštartovať, aby bol schopný podať znova vysoký výkon. 

Obedňajšia pauza je na to ako stvorená, pretože je v strede dňa. Pomocou nej môže vaša myseľ znova nadobudnúť silu pre r prácu v druhej časti dňa. 

 

Poskytuje energiu vášmu telu, nervom aj mozgu

Telo prijíma iba to, čo sme mu schopný ponúknuť. Využíva to potom ako palivo, ktoré ás udržiava pri živote. V práci sa vie telo aj mozog veľmi unaviť a preto si naše telo zaslúži odmenu za skvelý výkon. 

Popremýšľajte nad tým, čo si nabudúce dáte k obedu. Musíte zbať aj na to. Ak chcete mnoho energie snažte sa násjť niečo s vyšším obsahom antioxidantov a živín. 

 

Podporíte svoje fyzické aj psychické zdravie

Dať si pauzu veru prospieva aj nervom, podporí to zníženie stresu a nervozity. Nad prácou tak môžete nabrať ešte väčší nadhľad. Nemusíte ísť priamo hlavou proti múru a za každú cenu a krátky čas všetko spraviť súčasne.

Obedová pauza je čas iba pre teba, tvoje telo sa ti za takúto starostlivosť veľmi rado odvďačí - novou energiou, oddýchnutou mysľou, kreativitou a hlavne zdravím.