Nevieš ako motivovať zamestnancov? Máme riešenia

Nevieš ako motivovať zamestnancov? Máme riešenia

27.08.2019

Zdá sa ti, že sú tvoji zamestnanci od rána bez energie a už sa len tešia, kedy odídu domov? Chcel by si im spríjemniť ich prácu? Nepomôže to iba im, no pomáha to aj vyššej efektivite. Čím spokojnejší zamestnanec, tým výkonnejší.

1)Prvým bodom je samozrejme hodnotenie ich práce. Poteší ich, že si všimnete ich prác, rovnako ako ocenia, že im ju aj niekto pochválil. Nemôžeš iba dávať rozkazy a čakať na výsledky. Každá práca je progres a aj počas neho je treba držať veci v pozitívnom duchu.

 

2)Okrem toho je fajn vyhnúť sa prehnanej kontrole. Poučovanie nemá nikto rád. Môžeš svojich zamestnancov usmerňovať, diskutovať a nabádať na nové veci alebo riešenia. No nikdy ich neignoruj a neber na menšiu váhu.

 

3)Každý chce mať v svojom prostredí dostatočné pohodlie a výnimkou nie sú ani ľudia v práci. Priprav pre nich také prostredie, či je to kancelária alebo stavenisko, aby sa tam cítili, čo najlepšie. Staraj sa o ich pitný režim, občerstvenie a pohodlie.

 

4)Komu sa dobre pracuje bez obedu? Nikomu. Zabezpeč okrem malých dobrôt v kuchynke, aby zamestnanci mali, čo poriadne zjesť. Alebo aspoň za čo. Preto sa odporúča zaobstarať teplý obed, alebo stravné lístky.

 

5)A kto by odchádzal z práce, pokiaľ by tam mal výhodné benefity? Nie je to iba technika akou prilákať mladého zamestnanca do firmy. Je to veľakrát účinná vec. Spadajú pod to napríklad kupóny na masáž, kúpalisko alebo lyžovanie.

 

6)Ako udržiavať vzťahy na pracovisku? Na túto otázku je presná odpoveď: Teambuilding. Všetci budete mať šancu sa skvele zabaviť a spoznať sa. Ide o rôzne športové aktivity, no v inom prípade môže ísť len o posedenie pri drinku.

 

V prípade nezdaru sa odporúča navštíviť profesionálnych pracovníkov, ktorí tvojich zamestnancov odborne zanalyzujú a vyhodnotia, ktorá metóda pre ich motiváciu bude najvhodnejšia.