Máme pre teba rady, ako prežiť prvý rok na vysokej

Máme pre teba rady, ako prežiť prvý rok na vysokej

11.09.2019

Už len netrpezlivo čakáš, kedy to začne, alebo si skôr ten typ, čo čaká v kŕčoch. Vysoká škola je možno niečo nové, no určite nič úplne neuskutočniteľné. Každopádne sme si pre teba prichystali niekoľko tipov, ako prežiť prvý rok plný stresov.

Maj diár

Diár je jedna z podstatných vecí, ktoré sa vždy hodí mať. Na vysokej škole bude možno veľa akcií, termínov alebo deadlinov, ktoré si prosto musíš pamätať. Napíš si to! Bude to pre teba jednoduchšie a málokedy sa ti stane , že na niečo zabudneš.

 

Pero a papier

Klasické zapisovanie poznámok vie byť o dosť viac prospešnejšie. Ak si totiž chceš učivo lepšie zapamätať, písanie vlastnou rukou ti určite v tom pomôže.

 

Buď samostatný

Veľakrát sa oplatí napokon spoliehať iba sám na seba a vysoká škola ti to dokáže. Naučíš sa najmä samostatnosti. Nikto ťa nebude ťahať za ruky a hovoriť ti čo máš robiť. Takže všetky rozhodnutia ostanú iba na tebe. Budeš si musieť strážiť svoje výsledky sám, rovnako ako aj učenie a ranné vstávanie.

 

Uč sa viac, ako si myslíš, že by si mal

Dať učenie na 100% je neuskutočniteľné, vieme, že by úplne vyhovovalo dať tomu aspoň viac záujmu, čo je veľakrát ťažké. Odlož mobil a sústreď sa. Pokiaľ má prísť skúška uč sa viac, ako by si musel. Nikdy nevieš, čo ťa môže prekvapiť.

 

Chodievaj na prednášky

Možno viackrát započuješ, že chodenie na prednášky je úplne zbytočné, no nie je to úplne tak. Prednášky sú miesto, kde môžeš pomocou sluchu potrebné informácie vstrebať a popri tom sa zblížiť aj so svojím vyučujúcim.

 

Buduj si kontakty

Každý koho stretneš môže byť pre teba prospešný, snaž sa s každým vychádzať. Pomáhať si môžeme neskôr vzájomne.

 

Vysoká škola nie je iba o strese, ide najmä aj o zábavu. Veľa ľudí vraví o vysokej škole ako o najlepších rokoch svojho života.