Ktoré známe tváre neskončili vysokú školu?

Ktoré známe tváre neskončili vysokú školu?

19.09.2019

Zarábanie peňazí alebo prerazenie do sveta známych osobností nijako nesúvisí so skončením vysokej školy. Dôkazom toho sú nám aj niektoré známe tváre, ktoré sa na vysokú ani nedostali. Ktoré to sú?

Možno niekoho osud spočíva v tom do školy neísť alebo ju predčasne ukončiť. Sú to napríklad známe osudi Steva Jobsa, Marka Zuckerberga alebo Billa Gatesa. Sú vám ich osudy dobre známe? My sme sa pozreli aj na iné dôležité postavy v histórii i v súčastnosti, ktoré si vedeli v živote poradiť aj bez vysokej školy.

 

Abraham Lincoln bol v poradí 16. prezidentom USA. Preslávil sa najmä zrušením otroctva. Tento pán nechodil do školy už po pol roku. Jeho vzdelanie pramenilo z jeho vlastnej iniciatívy. Naučil sa právo tak dobre, až sa stal prezidentom.

 

Madam C.J. Walker bolaprvou milionárkou, ktorá sa o svoj úspech zaslúžila vlastnou prácou. Založila Madam C. J. Walker Manufacturing Company. Manufaktúru, ktorá sprostredkovávala kozmetiku. Táto žena školu nikdy nenavštívila, učila sa sama.

 

Henry Ford nám je dostatočne známy. Dnes by sa jeho objav vyšplhal do výšky 200 biliónov dolárov. Dokonca vyrastal na farme a svoje prvé auto zložil v 16-tich. Do školy nikdy nechodil.

 

Ralph Lauren je svetoznámy módny dizajnér. Na vysokú síce chodil, ale svoj titul nikdy nezískal.

 

Steven Spielberg a jeho filmy sú legendárne. Vysokú si urobil až v roku 2002, kedy už bol mimoriadne slávny. Keď bol mladší jeho prihlášky univerzita nechcela prijať.

 

Simon Cowell je britský hudobný podnikateľ. Jeho meno je známe najmä z talentových show. Vysokú, ktorú navštevoval ani nedokončil. Vyhodený bol už v 16-tich.

 

Ellen DeGeneres je hollywoodskou komičkou, ktorá to so školou tiež nemala úplne ľahké. Už po prvom semestri bola vyhodená a až neskôr sa na výslnie dostal jej stand-up.

 

Ak sa aj tebe nepodarilo napasovať si vysokú školu do života, nezúfaj. Je množstvo iných ciest ako sa stať úspešným a preraziť svojím talentom, nech ide o akýkoľvek.