Chcem brigádovať počas zamestnania

Chcem brigádovať počas zamestnania

01.02.2022

Brigádu je možné vykonávať i počas zamestnania. Pokiaľ premýšľaš nad zmenou profesie, nových skúsenostiach, alebo nových zručnostiach, zamestnanie vás nemusí obmedzovať. Brigáda je v každom veku skvelá a cenná skúsenosť.

 

Nudíš sa v terajšej práci? Chcel by si skúsiť niečo nové? Brigády sú tu pre teba, v každom veku a v každom životnom období. Dôvody môžu byť akékoľvek: 

  • Nevychádza ti mesačný rozpočet a potrebuješ druhý príjem 

  • Hľadáš nové skúsenosti a zručnosti 

  • Potrebuješ spestriť svoj životopis

  • V terajšej práci sa necítiš naplnený

 

Môžem mať prácu na dohodu počas zamestnania?

Odpoveď je áno. Dokonca, prác na dohodu môžeš mať hneď niekoľko. Podstatné však je, aby si svoje všetky práce dokázal časovo menežovať. 

Ak si sa rozhodol, že popri svojej full-time práci budeš mať aj prácu na dohodu, oznám to v prvom rade svojmu zamestnávateľovi. On totiž musí s týmto celým súhlasiť. 

 

Priniesť mu musíš dokument, v ktorom mu tento fakt oznámiš. Následne bude mať 15 dní na to ti tvoju druhú prácu schváliť. Záleží na tom, či v oboch prácach nebude pracovná konkurencia. Teda, že napríklad povolíš so svojím výkonom v momentálnej práci, ktorú už máš. 

avšak, ak sa zamestnávateľ do 15 dní nevyjadrí, automaticky môžeš čakať povolenie ísť pracovať na dohodu. 

 

Práca na dohodu alebo brigáda je vhodným spôsobom ako sa niečo nové naučiť alebo nabrať nové rozmanité skúsenosti. Pokiaľ ťa nejaký inzerát zaujal a vieš si predstaviť, že by si dve pracovné pozície pokojne zvládal, tak prečo nie? Oboznám sa s prácou na dohodu počas zamestnania bližšie a rozhodni sa.