Brigády pre dôchodcov

Brigády pre dôchodcov

16.01.2020

Kde je najvhodnejšie zamestnať sa, ako dôchodca? Okrem študentov a mamičiek na materskej, prácu pýtajú aj dôchodcovia. Aké sú dôvody  a kde je pre nich najlepšie hľadať brigádu?

Všetci chceme byť čo najviac aktívni a produktívni a dôchodcovia nie sú výnimkou. Hľadanie práce pre seniorov býva veľakrát namáhavé, no okrem peňazí im toho do života dáva viac- pomáha udržiavať vitalitu, energiu, pozitívnejšie myslenie a zaháňa nudu. Okrem týchto vlastností sa pomocou nej môže človek naučiť veľa nových vecí.

 

V pohodlí domova

Ak sa necítiš na fyzickú prácu, je tu práca z domu. Má dve hlavné výhody: pracuje sa doma a nezáleží na tvojom veku. Ide čisto o tvoj prejav a kreativitu. Obľúbenou prácou je písanie článkov. Všetky podrobnosti ti budú dodané mailom. Hlavná vec je gramatika a zaujímavé písanie.

Ak si však talentovaný na cudzie jazyky, tak prečo neprekladať?

 

Ticho a knihy

Miluješ vôňu kníh a ticho? Knižnica ti dá oboje. Pravdepodobne pôjde o prácu s databázou alebo komunikácia s návštevníkmi. Prispôsobiť sa musíš hlavne systému a sem-tam aj komunikácie cudzou rečou. 

 

 

Čo tak doučovať?

Pravdepodobne budeš robiť to, čo väčšina ľudí na starších ľuďoch miluje. Zdieľanie ich vedomostí s mladšou generáciou. Zaujímaš sa o určitú oblasť, ktorá robieva študentom alebo žiakom problém? Pomôž im učivo lepšie pochopiť.

Prípadne môže ísť o umeleckejšie doučovanie. Hra na klavír, husle alebo maľuješ? Zdieľať môžeš aj svoj talent.

 

Fyzicky náročnejšie

Upratovanie je najobľúbenejšia práca pre dámy. Netreba moc komunikovať a v podstate sa iba upratuje. To však nie je všetko- upratovanie je namáhavá práca, hlavne kvôli množstvu izieb, ktoré je napríklad na hoteloch upratať a dať do perfektného stavu.

Inak sa dámy môžu zabávať v obchodných centrách alebo menších obchodoch, kde pracujú za kasou alebo ako asistentky predaja.

Páni na druhú stranu môžu pracovať ako strážnici alebo vrátnici.