Ako si upraviť profil, aby bol vhodný do zamestnania?

Ako si upraviť profil, aby bol vhodný do zamestnania?

23.03.2021

Dnes je už každý zaregistrovaný na sociálnych sieťach – sprostredkovávajú nám zábavu, spája nás s priateľmi a zoznamuje nás s novými názormi. Ale vedia nám aj pomôcť pri hľadaní práce alebo nás skontaktovať so zamestnávateľom. Ak sa však touto cestou chceme spojiť s budúcim šéfom, je potrebné dodržať niekoľko zásad.

Články alebo príspevky, ktoré na sociálnych sieťach zdieľame je jasne naša osobná voľba. Ak sa však chcem skontaktovať so zamestnancom alebo žiadať o prácu, je potrebné pôsobiť čo najserióznejšie.

 

Tvoje meno

V prvom rade, aby náš profil pôsobil čo najserióznejšie, je potrebné používať svoje reálne meno. Vynechaj všetky vulgarizmy, zdrobneniny alebo nezmyselné oslovenia. Možno ako mladší si si zriadil svoj profil a používaš ho dodnes, ak svoj profil na sociálnych sieťach budeš potrebovať v dnešnom zamestnaní, odporúčame si radšej založiť úplne nový účet, ktorý bude iba o tvojej profesií.

 

Obsah na tvojom profile

Niekedy sociálne siete o nás povedia viac než si myslíme. Niektorí zamestnanci neriešia, čo zdieľaš alebo o čo sa zaujímaš, ale na druhej strane, iné firmy si radi prezrú aj sociálne siete svojho zamestnanca a dozvie sa tak o ňom aj niečo viac. Ak máš dostupný obsah na svojom profile, snaž sa ho udržiavať bez nevhodného kontentu.

 

Oslovenie zamestnávateľa

Ak sa už chceš niekomu ozvať cez sociálne siete, ale platí to aj na e-mail, snaž sa byť čo najprofesionálnejší, rešpektuj druhú stranu a vyjadruj sa slušne a gramaticky správne. Takže najprv oslovenie štýlom : Dobrý deň, ... a môžeš pokračovať so svojou žiadosťou o zamestnanie.

 

Celý článok nájdeš na stránke Brigada.sk!