Ako lepšie zvládať chaos v práci

Ako lepšie zvládať chaos v práci

09.03.2021

Home office sa ešte minulý rok niektorým zdal ako skvelá správa, po čase však aj títo nadšenci prišli na to, že aj práca priamo v kancelárii má svoje výhody.  Problém je hlavne v zlúčení svojho súkromného a pracovného života. Mnohokrát sa môže stať, že práve domáce povinnosti zasiahnu do tvojho pracovného času a vedia nás od priorít odpútať.

 

V prvom rade je potrebné mať režim. Nikomu totiž neprospieva nemať chaos v povinnostiach. K tomu ti môže pomôcť:

 

Kalendár

Kalendár alebo diár by mal mať každý pracujúci alebo študujúci človek. Nie sú to iba okrasy, kde sem-tam nahliadneš, ale reálne pomáhajú v usporiadaní potrebných vecí. Je to hlavne miesto, kde všetky svoje povinnosti budeš mať na svojom mieste.

 

Priority

Ak si si neni istý, ktorú vec začať skôr, lepšie sa pozri, čo máš vlastne riešiť – ide o úlohu do školy, zadanie do práce alebo domáce práce? Opýtaj sa seba samého, čo je práve najpodstatnejšie preto, aby si si konečne vydýchol. Ak máš na jeden deň aj viacero vecí, skús si prezrieť, aký čas ti približne zaberú. Práca, o ktorej vieš, že bude trvať dlhšie, vyrieš hneď ako prvú.

 

Rezerva

Časová rezerva je tiež niečo na čo treba myslieť. Ak máš nejaký deadline nespoliehaj sa len na posledný deň alebo noc pred odovzdaním. Začni radšej skôr, než máš ešte deň na prekontrolovanie a preverenie, či je všetko ako má.

 

Na záver iba doplníme: dopraj si dotatčoný odpočinok, stačí napríklad len 5 minútová pauza počas plnenia svojich úloh. Prípadne si choď zabehať, aby si prišiel na iné myšlienky a poriadne si všetko v hlave urovnal. Nemusíš sa do všetkého hnaď bezhlavo, choď na to radšej systematicky. 

 

Hľadáš celý článok? Nájdeš ho na stránke Brigada.sk.