7 povinností pri práci z domu

7 povinností pri práci z domu

03.03.2016

Práca z pohodlia domova je priam úžasná. Vďaka nej môže zamestnanec eliminovať niekoľko zaťažujúcich momentov zo svojho života, ako napríklad  dochádzanie a neželaný stres. Hoci sa pri práci z domu cítite slobodnejšie, je tu pár vecí, za ktoré ste zodpovedný. 

Keď pracujete z domu, dokonca ak nemáte určenú domácu kanceláriu, ste zodpovední za udržiavanie čistoty pracoviska a pracovných nástrojov. Okrem toho evidovanie účtov za zvýšené energie a čistenie po sebe bude ležať na vašich pleciach. Zodpovednosť prevezmete aj za šetrenie tak akoby šlo o vaše osobné IT oddelenie. Tieto povinnosti Vás môžu oberať o čas, ktorý by ste investovali do inej činnosti .


Pár vecí, za ktoré ste zodpovední pri práci z domu:


Zásobovanie

V závislosti od firmy, budete zodpovedný za väčšinu, ak nie za všetky vaše kancelárske potreby. Od pier cez papier až po tlačiarenské tonery a pamäťové karty. Tieto potreby budú tvoriť to, čo musíte pravidelne dopĺňať.


Čistenie pracoviska

Z bežnej kancelárie odchádzate vo večerných hodinách s tým, že po vás nabehne tím upratovačiek, ktoré to za vás upracú. Vy sa ráno ocitnete opäť vo vyčistených priestoroch. V prípade, že je vašim pracoviskom domov, nik iný ako vy sa o jeho poriadok nepostará.


Poskytovanie technickej podpory

Virtuálna práca nevyhnutne znamená, že využívaním celej škály technických zariadení sa v istom momente môžu pokaziť. Vedieť ako opraviť základné technické potreby máte opäť vo svojich rukách. Na vážnejšie poruchy je dobré mať kontakt na profesionála.


Byť proaktívnym komunikátorom

Keď ste mimo kancelárie a nie zoči-voči so spolupracovníkmi a manažérmi, je nevyhnutné byť čo najaktívnejším komunikátorom. Ak potrebujete pomoc alebo hocičo, musíte urobiť prvý krok a prehovoriť, aby sa veci začali meniť.

 

Vlastniť kancelárske potreby

Hoci niektoré firmy ponúkajú kancelárske potreby, väčšina firiem sa spolieha na svojich zamestnancov, že poskytnú tie svoje. Vlastniť základné domáce zariadenia ako napríklad telefón, počítač, notebook, tlačiareň a externý disk je nevyhnutnosťou pred začatím práce z domu.

 

Manažovanie domácich okolností

Rovnako ako v kancelárii, aj doma budete musieť čeliť rôznym rušeniam. Pri práci z domu je nutné vysvetliť ostatným, aby pochopili a rešpektovali váš priestor a pokoj, pretože sa potrebujete sústrediť. Snažte sa o to čo najskôr aby ste sa vyhli zbytočným problémom.

 

Mať záložný plán

K typickým záložným plánom o opatere detí, práca z domu znamená, že sa budete pridržiavať náhradných plánov, keď elektrina, telefón alebo internet vypadnú, alebo nastanú iné technické problémy. Vytvorte tieto záložné plány aby ste predišli stresom, alebo dokázali fungovať aj počas pohotovosti.

 

Hoci práca z domu obsahuje viac kontroly a slobody počas pracovného dňa, nevytvára prostredie limitovanej alebo malej zodpovednosti. Tak ako aj práca v kancelárii má svoje úskalia, rovnako práca z domu nie je vždy ružová. No predsa práca na diaľku z domova otvára príležitosti na trhu, ktoré stoja za to!