5 tipov pre produktívnejšie a lepšie rána

5 tipov pre produktívnejšie a lepšie rána

06.09.2022

Ráno definuje mnoho ľudí, ako najťažšiu fázu dňa. Niet sa čomu diviť, väčšina vstane, oblečenie sa a letí do práce, počas toho však intenzívne premýšľajú aké povinnosti ich počas dňa môžu postihnúť. Rána nemusia byť hektické ani stresujúce. Pokiaľ chcete na tom popracovať, mohli by ste si osvojiť zopár našich tipov. 

 

Nasledujúce jesenné obdobie nabáda k melanchólii a zlej nálade. Letné dni sa skončili, začal školský rok, dni sa krátia a slnečné lúče pomaly miznú. Takéto zádumčivé obdobie sa nemusí javyiť, ako niečo zlé, pokiaľ sa ráno dôkladne pripravíte. Čo by vám mohlo pomôcť spraviť z rán omnoho príjemnejšiu a krajšiu časť dňa

 

Pravidelný spánok

Optimálna dĺžka spánku je 8 hodín, čo je akurátny čas na to, aby sa telo aj myseľ poriadne zregenerovali. Ak sa ráno necítite dobre, popremýšľajte, či to nie je nepravidelným spánkovým režimom.

Predtým, ako pôjdete spať, sa ubezpečte, že všetka elektronika a iné veci, sú vypnuté a nebudú vás rušiť - až teda na budík. Nezabudnite si ho správne nastaviť. Telo sa postupom večera musí upokojiť a pripraviť sa na spánok, s tým vám môže pomôcť kniha, teplý čaj alebo horúca sprcha.

 

Okamžité vstávanie 

Mnoho ľudí robí ráno tú chybu, že presúvajú budík alebo ho rovno vypnú. Celkom hazardná hra na ráno - môže sa stať, že zaspíte. Ak sa tomu chcete vyvarovať je na to úplne jednoduchá a efektívna metóda - zatnúť zuby a akonáhle zazvoní budík tak vstať z postele. Možno to bude chcieť tréning, ale postupne si uvedomíte, že sa to oplatilo. 

 

Prebudenie celého tela

Miesto scrollovania na sociálnych sieťach by ste mohli skúsiť odhrnúť závesy, otvoriť okno a prirodzene nechať telo prebudiť. Slnečné lúče už nebudú toľko k dispozícii, ale ak sa na vás usmeje šťastie, ostaňte v okne alebo na balkóne pár minút. 

 

Pohár čistej vody

Telo môže byť z večera alebo po spánku dehydrované, takže pohár čistej vody padne vhod. Vypite ho ešte predtým, ako sa pustíte do jedla alebo si vychutnáte šálku svojho obľúbeného ranného nápoja.

 

Nebráňte sa káve alebo svojmu obľúbenému čaju. Môžete si sadnúť, v pokoji si ich ráno vychutnať, porozprávať sa s rodinou alebo si plánovať povinnosti na celý deň. Nezabudnite na raňajky, sú tým najdôležitejším jedlom dňa. 

 

Ranná rozcvička

Ak chcete byť ráno kompletne prebudený a motivovaný do nového dňa, neexistuje na to nič lepšie ako pohyb. Ak máte čas, skočte do posilňovne, alebo si choďte zabehať. Veľmi dobrá je aj jóga alebo ľahká rozcvička. 



Ranná rutina je základ dňa, nikto nechce do práce alebo školy ísť v zlej nálade. Správne návyky, jedlo a pohyb vedia dopomôcť nielen k psychickej pohode ale aj k celkovému zdraviu organizmu.