3 spôsoby, ako si nájsť brigádu na leto

3 spôsoby, ako si nájsť brigádu na leto

23.06.2022

Ešte nemáš brigádu na leto? Nevadí. Je mnoho spôsobov, kde a ako hľadať brigádu na leto. Možno ti pomôžu práve naše rady. 

 

Leto je najlepšia príležitosť na hľadanie brigády. Mnoho podnikov a prevádzok je opäť otvorených, tešia sa návštevám a turizmu.Niet divu, že viacero z nich práve počas prázdnin potrebujú pomoc. 

Nielen, že brigádnici majú možnosť nabrať nové pracovné skúsenosti, vedomosti a zručnosti, hlavne si zarobia svoje vlastné peniaze

 

Ako sa dostaneš k brigádnickým inzerátom? 

 

Porozprávaj sa s rodinou, známymi a kamarátmi 

Zdrojom pre hľadanie brigády môžu byť všetci ľudia okolo teba. Môžeš sa opýtať svojich rodičov, kamarátov, prípadne aj bývalých kolegov a zamestnávateľov, ak ste v kontakte. 

Nehodí sa, aby si všetkých prosil aby ti dohodli miesto, lepšie je požiadať ich, aby ti dali vedieť, ak budú niekoho hľadať alebo sa uvoľní miesto.

 

Lokálne médiá

Má tvoje mesto alebo dedina lokálne noviny alebo profil na niektorých sociálnych sieťach? Ak áno, skús si ich pozrieť a možno nájdeš nejakú občiansku inzerciu. 

Sem-tam ľudia vedia publikovať ponuku práce práve sem, keďže vedia, že zaujme najmä miestnych. Vyskúšaj oboje a uvidíš, či niečo nájdeš. 

 

Inzertné portály

Internet je plný pracovných ponúk aj brigád na leto. Nemôžeš však veriť každej, nachádza sa tam aj mnoho podvodov. Preto je najbezpečnejším a rovno aj najjednoduchším spôsobom, ako si hľadať prácu alebo brigádu navštíviť a prihlásiť sa na inzertné portály. 

Tam sa zlučujú všetky brigády zo Slovenska aj zahraničia. Hľadať ich môžeš podľa svojho kraja alebo podľa odboru, v ktorom by si sa chcel zamestnať.