Hľadáš brigádu počas momentálnej situácie? Hľadaj tam, kde je treba

Hľadáš brigádu počas momentálnej situácie? Hľadaj tam, kde je treba

06.04.2020

Nikto z mladých ľudí nechce prísť o svoje každomesačné financie. Pokiaľ nie je možnosť pracovať z domu, poradíme ti, kde by si sa mohol o brigádu zaujímať.

Aj v tejto dobe sa dá zohnať brigáda. Výber brigád je dnes o niečo obmedzenejší, za to sú to práce, to by však nikomu kto chce skutočne pracovať aj počas tejto doby, nemalo vadiť. Sústreď sa hlavne na odvetvia, ktoré sú najviac vyťažené. Každý deň sleduj momentálnu ponuku brigád v svojom okolí a určite za prácou necestuj. Ak si študent, či človek plný energie, skús hľadať v týchto odvetviach :

 

Pomoc dôchodcom a rizikovým skupinám

Nie každý si môže bezstarostne vyjsť von a nakúpiť. Čo sa pre teba zdá ako jednoduchá činnosť, pre niekoho to môže byť veľká záťaž- hlavne teraz. Ak nemáš veľa učenia a máš energiu na rozdávanie , ponúkni sa niekomu v svojom okolí. Na Slovensku dnes pracuje veľa organizácií, ktoré zaisťujú dobrovoľníkov pre ľudí, ktorí toto obdobie nevedia zvládnuť sami.  Nemusí ísť iba o dôchodcov, ale aj ľudí so slabou imunitou, ktorí čelia vysokej hrozbe nákazy.

Niektorí ľudia stále nevedia narábať s internetom a preto sa napríklad nákup potravín či drogéria stávajú zaťažujúcou aktivitou. Ak ti takýto človek dovolí, dohodnite sa na systéme a prines mu nákup aspoň pred dvere. Nie je to o peniazoch, ale aj o dobrých skutkoch.

 

Rozvoz a dokladanie tovaru

Ako sme okrajovo spomenuli vyššie, online nákupy sa dnes väčšinou populácie preferujú. Ide o všemožné oblasti, od potravín po drogériu a podobne. Ak máš skúsenosti so šoférovaním, kľudne vyhľadaj aj takú možnosť. Všetky reštaurácie alebo rýchle občerstvenia prešli na túto formu a tým pádom môžu zháňať nových kuriérov. Tí majú dnes práce nad hlavu a preto by sa aj tam zišla tvoja pomoc. Prezri si ponuky brigád a pohľadaj aké bezpečné a možné pracovné miesta ešte ponúkajú. 

Kamenné predajne, ktoré ľudia navštevujú na dennej báze sú najmä potraviny a drogéria. Práve v nich sa tovar rýchlo vypredá a je treba ho dopĺňať. Taktiež sa ponúka aj práca akou je evidencia počtu zákazníkov na predajni.

 

Šitie

Si talentovaný v oblasti šitia? Tak potom si viac ako nápomocný. Po rúškach je neustále dopyt, keďže nestačí po čase iba jedno, ľudia stále hľadajú vhodné zásoby. Svoje skvosty môžeš ponúknuť ľuďom, ktorí ich stále nemajú a používajú možno nie príliš komfortné varianty. K peniazom za ne sa môžeš dopracovať napríklad na internete, kde môžeš ponúknuť inzeráty, alebo si nájsť miesto, kde by si mohol aktívne šiť.

 

Počas týchto stiesňujúcich dní sa musíš hlavne snažiť ostať pozitívny. Nie je to celkom ľahké kvôli karanténe a obmedzeniu stretávania. Skús nové aktivity, nové hobby alebo sa začni učiť cudzí jazyk, hlavne neprepadaj panike a depresii. Určite dodržiavaj stanovené pravidlá a pravidelne umývaj ruky.